Om leilighetene

Noen nyttige råd og tips om fellesløsninger i leilighetene i Lille Bislett Eierseksjonssameie.

Avløp/sluk
Dårlig lukt fra badet kan skyldes at sluket trenger rengjøring. Slukringen og vannlåsen må også være montert riktig – se bruksanvisning.
Problemer etter at dette er utført? Dårlig lukt kan også skyldes at lufteventilene (se punkt under) i leiligheten ikke er åpne.

Avtrekksvifte/ventilasjon
Alle leiligheter har avtrekk fra bad og kjøkken. Leilighetene har hver sin vifte som styres fra bryter i front/toppen av ventilasjonshetten over komfyren (standardvifte heter Villavent TSL-1/A). Noen av leilighetene i toppetasjene har i tillegg en egen bryter for separat vifte fra bad.
Bryteren skal normalt stå i pos. 1. Man kan fritt velge å sette bryteren i pos. 2 eller 3 – den luftmengden som til enhver tid trekkes ut av leiligheten må erstattes med friskluft. Denne luften tilføres leiligheten gjennom lufteventiler i ytterveggene. Disse ventilene må stå i åpen stilling – dersom man stenger lufteventilene kan resultatet over tid være slitasje i vindus- og dørpakninger i følge leverandøren. 


Bod
Hver seksjon i sameiet har en kjellerbod som skal være merket med leilighetens seksjonsnummer i overkant av boddøren. Alle boder må være låst til enhver tid – dette bidrar til at andre ikke får mulighet til å ta feil bod i bruk.


Dørtelefoner/Calling-anlegget
Leilighetene er utstyrt med Artico videosvarapparat – se Artico brukerveiledning.


Fjernvarme
Sameiet får levert fjernvarme fra Hafslund Fjernvarme AS.
Opplever du problemer med f.eks. varmtvann til leiligheten bør du sjekke drifts- og feilmeldinger fra Hafslund fjernvarme før du kontakter styret.


Fargekode innvendig vegger (standard løsning)
Standard fargekode på innvendig vegger i leilighetene er S0502Y (Eggeskall hvit), men husk at alle førstegangskjøpere selv kunne velge egen veggfarge før overtakelse. Styret har ingen oversikt over individuelle fargevalg i leilighetene.

Fargekode utvendig treverk
Utvendig fasadetreverk rundt vinduer, dører etc. er beiset med: Jotun Trebitt Oljebeis 623 Burmateak.


Internett
Tilkobling til internett leveres av mange tilbydere - det er opp til den enkelte eier/beboer og inngå avtale med foretrukket leverandør. Styret har inngått en avtale med Lynet Internett som sikrer alle beboerne billigere internett via fiberkabel. Alle typer internettabonnement inngås direkte mellom eier/beboer og nettleverandøren.

Kabel-TV
Signaler leveres med Grunnpakken fra Canal Digital og er inkludert i felleskostnadene. Alle leiligheter fikk utlevert en dekoder fra Canal digital 3. og 4. april 2017. Beboere må selv bestille/betale for TV-kanaler utover Grunnpakken direkte med Canal Digital. Eier må selv velge favorittkanalene i Grunnpakken ved å logge inn med sin personlige brukerkonto på Canal Digitals "Min side".
Fra september/oktober 2017 vil du ikke motta TV-signaler fra antennekontakten i leiligheten uten bruk av dekoder fordi de analoge TV-signalene skrus av. Ved problemer med kabel-TV logg inn på "Min side" og kontakt Canal Digital, ring eventuelt på telefon 06090.


Lufteventiler m/filter
Plastdekslet over lufteventilene kan trekkes ut fra veggen for å komme til filteret. Filteret kan vaskes på vanlig måte før det settes tilbake i plastdekselet. 

NB - lufteventilene i leilighetene må alltid stå åpne, selv om det er kuldegrader ute, for at ventilasjonssystemet i hele sameiet skal fungere normalt.

Markiser / solskjerming
Montering av markiser er ikke tillatt uten styrets samtykke, ref. sameiets vedtekter § 19, 2. ledd.

Sammen med arkitekten for Lille Bislett har styret kommet frem til en type markise som kan benyttes av boligseksjonene, hvis styret har gitt samtykke til montering.
Spesifikasjon: Terrassemarkiser med rette kapper og duk i materialet ”Tempotest 15/79, farge: grå, relativt lys”. Markisene leveres av Scandic Markiser, og styret har forhandlet frem en avtale som gir 33 % avslag ved bestilling. Kontakt Reinert Hovdsveen i Scandic Markiser. Andre leverandører kan også benyttes så lenge design og farge er identisk med spesifikasjonene over. 
Beboere har også muligheten til å kle inn balkongen med markisestoff. Duken må være i materialet ”Tempotest 15/79, farge: grå, relativt lys”.
Styret presiserer at montering av utvendige persienner ikke er tillatt i sameiet.
 

Radiatorer
For å oppnå optimal varmeeffekt er det viktig og "lufte" radiatorene med jevne mellomrom. ”Lufting” fjerner også eventuell susing/lyd fra radiatoren. På siden av radiatoren sitter det en lufteventil – man bruker en standard radiatornøkkel for å åpne denne. Har du ikke standard radiatornøkkel kan det kjøpes i en jernvarehandel/nøkkelservice.
Til å begynne med vil det komme ut luft, men vær oppmerksom på at vannet kan komme brått – når vannet kommer må ventilen stenges. Det er smart å ha en kopp/papir under radiatorens dreneringsåpning som kan ta imot eventuelt vannsøl på gulvet. Radiatorene er levert av Andenes VVS AS


Skyvedør veranda
Skyvedørene til verandaene i sameiet er levert av Lian Trevare. Har du problemer med skyvedøren må du kontakte Tor Gustav Wikan
, han formidler kontaktinformasjon til servicemann på Østlandet.

Strømmålere
Det er en egen dør i hver etasje som inneholder alle strømmålere til de respektive leilighetene. Nøkkel til døren er merket "OLU" – en standardnøkkel som kan kjøpes i alle nøkkelservicebutikker. NB: Det er ikke dørklinke på disse dørene, OLU-nøkkelen fungerer som dørhåndtak (husk å vri nøkkelen helt rundt, da får du åpnet døren).   


Vann og varme
Driftsinstruks for vann, varme og stoppekraner i leilighetene.

Varmtvann
Ferietid kan føre til mangel på sirkulasjon av varmtvann i sameiet. Gjør følgende: sett både kjøkken- og badekraner på maks varmtvannsstyrke for å øke vannsirkulasjonen i din oppgang. Etter 5-10 minutter skal varmvannet komme.


Annen teknisk informasjon om leilighetene og bygg A, B og C finner du i FDV-dokumentasjonen.